sneeuwbelasting

  • Joris

    Hallo allemaal,

    Er is de laatste tijd nogal veel te doen over sneeuwbelasting. Recent is er in Duitsland een kas ingestort. Waar moet ik opletten als ik ga investeren. Is het alleen de prijs, of is er voor een acceptabele meerprijs een zwaardere kas te verkrijgen?

    Wie kan hier iets over zeggen op dit forum?

    Met vr.groeten

    Joris van Beek

  • Richard

    De kas is zo zwaar te maken als U zelf wilt,

    dan nog bestaat de mogelijkheid dat hij instort.

    Dit heeft met meerdere factoren te maken.

    Bovendien zal bij een goede bouwer de kas volledig berekend zijn op alle risico's van dien.

    Tuurlijk blijft er het feit dat in nederland de eisen qua sneeuwdruk lager liggen dan in duitsland en/of zwitserland, maar dat is niets meerdan logisch.

    De markt is er nu wel naar dat de kweker veelal de goedkoopste laat bouwen, maar dit blijkt niet altijd een wijze keuze.

  • Karel

    De sneeuwbelasting moet berekend worden naar de normen van het land waar de kas geplaatst en gebouwd moet worden. Bijvoorbeeld in Duitsland geld een andere norm dan in Nederland.

    Vele bedrijven leveren de kas (zonder statische kalkulatie) en dat zou normall niet mogelijk zijn.Want de instantie die de bouwvergunning verleend (gemeente) moet daar opletten.

    Daarom is het veelal niet mogelijk om een kas te bouwen die vanuit Nederland komt met de Nederlandse NeN normen in Duitsland.

    In Duitsland zijn de normen nu zeer sterk aangetrokken en kan je niet zo maar een kas bouwen. Vergeet niet dat er ten alletijden een verschil in Duitsland is tussen een produktie kas en een tuincentum.